Dobri stari medenjaki… Da jih malo popestrimo jim lahko dodamo marmelado.

Potrebujemo:
250g pirine moke
250g bele moke tip 500
150g sladkorja
100ml javorjevega sirupa
2 jajci
150g masla
½ žličke sode bikarbone
1 veliko žlico marmelade – aronija-jagoda
2 žlički cimeta

Vse sestavine zmešamo in zgnetemo testo. Oblikujemo ga v kepo in ga damo počivat v hladilnik, za kakšno uro in pol. Nato oblikujemo majhne kroglice v katere na sredino naredimo luknjico. Pečemo pribljižno 7 minut na 180°C v naprej segreti pečici. Medenjakov ne smemo zapečti preveč, saj postanejo trdi. Po sedmih minutah vzamemo pekač iz pečice in v luknjice dodamo marmelado aronija-jagoda. Nato damo pekač nazaj v pečico ter pečemo še dodatnih 7-10 minut. Ko so medenjaki pečeni in ohlajeni jih posujemo s sladkorjem v prahu.
Recept pripravila Larisa, Razgibajmo.se